Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ze života Druida

23. 12. 2010

Příběh o dívce, která se záhadným způsobem dostala z reálného světa do herního světa World of Warcraft. Jak se s touto skutečností vypořádá a co se bude dít s jejím tělem v reálném světě se dočtete v následujících příbězích.

 

 

Venku prší, dívka sedí za oknem a kouká se, jak kapky deště stékájí po sklech okenních tabulek. Hlavu si podpírá rukou a přemýšlí, co by mohla dělat. Najednou slyší klepání na dveře. Pomalu k nim sjede pohledem a loudavě se šourá otevřít. „Ahoj,“ pozdraví ji kamarád ze školy. „Co děláš?“ „Nic, co děláš venku v tom dešti?“ odvětí mu dívka. „Přišel jsem za tebou, brácha mi ukázal novou hru, je super! Musíš ji vidět! Mohla by se líbít i tobě, pojď k nám!“ povídá jí kamarád Patrik a jiskří mu v očích. Katka, kterou zaujalo Patrikovo nadšení, přikývne a začane se oblékat. „Jdu k Paťovi mami!!“ zavolala ještě a vyšla ze dveří. „V tom dešti??“ ozvala se za ní ještě matka, ona však již nereagovala. Asi po patnácti minutách svižné chůze, během které stihli promoknout na kost, došli k Patrikovi domů.

Vysvlékli si bundy a šli do jeho pokoje k počítači. „Tak pojď,“ řekl Patrik s úsměvem, sedl si za pc a spustil hru s hezkým obrázkem, nahoře naskočil nápis World of Warcraft. Katka si sedla vedle Patrika a koukala se, co to teda vlastně je. Patrik jí zatím povídal o postavičkách, povoláních, příšerkách, spojení po netu s ostatními hráči....ani na chvíli nezavřel pusu, dokud se konečně přihlásil do hry. Ze začátku to Katku moc nezajímalo, ale jak Patrik hrál dál a ukazoval jí, co všechno zábavného se tam dá dělat, vzbudilo to v ní trošku zvědavost, že by to taky zkusila. Byla u Pati do večera, pak si od něj vypůjčila CD a šla si to domů nainstalovat....

Další den ráno byla sobota, víkend. Jelikož byl listopad, nebe pořád plakalo a celý den zase propršel, takže se pustila do instalace nové hry. Katka s Patrkem byli teprve 13-ti leté děti, které spolu kamarádily od útlého dětství. Když Káťa hru doinstalovala, úspěšně si za pomoci Pati na Icq založila svůj account a spustila hru.

Dostala se k vytváření postavy, probírala s Patrikem jednotlivé povolání a protože měla moc ráda zvířátka, rozhodla se vytvořit si druida. „Namačkala“ si tedy pěknou night elfku druidku, barvu pleti nejblíže lidské kůže, s dlouhými modrými vlasy a zaoblenými trojůhelníky namalovanými pod i nad očima. Zkontrolovala si ještě jednou ze všech stran vzhled postavičky a spravovala případné vady. Když byla spokojená, spustila hru.

Káťa

Na monitoru se jí rozběhl načítací proužek, když se jí najednou zatmělo před očima, přestávala vnímat a hudbu ze hry slyšla jakoby trubkou z velké dálky. Popadla ji panika, nevěděla co se děje, chtěla ještě vykřiknout, ale upadla do bezvědomí...

***

Cítila, že leží v chladné, vysoké trávě. Pomalu otevřela oči a rozhlédla se kolem. Zůstala ležet podepřená na loktech v němém úžasu, jak jí nový výkřik zůstal zaražen v hrdle a s vytřeštěnýma očima. Nacházela se v obrovském, tajemném lese s namodralými stíny a podivným prostředím....

Jak to bude s Káťou vypadat, až zjistí kde je, a že není ve svém lidském těle? Kam až jí události zavedou a jak bude řešit nastalou situaci? To se dozvíte v příštím díle =)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář