Jdi na obsah Jdi na menu
 


World of Warcraft : Cataclysm 1.díl

23. 12. 2010

Informace o 3. Datadisku v češtině! :) Na českém internetu najdete jen málo serverů, které by přinesli informace o novém datadisku. Klikej dál… Tohle je totiž zkáza…. Čtěte miniseriál a dozvíte se vše, nebo alespoň ty informace, které po internetu kolují.... 1. díl bude ve stylu seznámení s příběhem.

To, co bylo před pár dny pouhou fikcí, směsí diskuzí, domněnek… Nyní Blizzard Entertainment potvrdil i s tím, co vás určitě překvapí, ale když se na to podíváte otevřenýma očima, zjistíte, že to do sebe zapadá jako ten nejlepší MMO příběh, který tento svět zatím poznal.

 

Válka, proti krály lichů Arthasovi pokračuje. Většina sil se soustřeďuje na zmrzlý kontinent Northerend, kde zuří boj proti pohromě a jejímu šílenému králi. Horda i Aliance pomalu, ale jistě slábne, avšak to nejhorší se teprve blíží. Jedno z nejhorších zel dřímá v Deephome, v zemi někde v elementární rovině. Ukryt v samotné svatini zůstává dračí aspekt Neltharion, aspekt samotné země - její patron a ochránce.Zotavuje se zde ze svých zranění, která utpěl, při svém posledním boji s Azerothem, který jej znal a bude znát pod jménem….

                                                                                                

Deathwing - Ten, na jehož křídlech přichází smrt, se stal možná ještě větší pohromou než samotná Plamenná legie. To on je nyní živé ztělesnění samotné smrti, to on zde střádá své plány na pomstu. Nyní je zpět se svou „černou“ letkou a jeho cílem je zničit Azeroth, zotročit její obyvatele a nastolit zde Deathwingův ráj. Pro představu zemi jako Shadowmoon valley. Na scénu se také vrací bývalá královna Nočních elfů – Azshara, coby naga. Tím, že se Deathwing vrátil na Azeroth poničil svět lávovými erupcemi (reakce na jeho přítomnost). Azshara a Smrtikřídlo se  pokouší o velmi mocné kouzlo – součást jejich plánu. Toto kouzlo a energie způsobená tímto kouzlem zničí některé oblasti. Kalimdor a Eastern Kingdoms už nebudou nikdy takové, jaké bývaly. Tím začíná Cataclysm - zkáza.

 

 Nové Rasy:

To co se před několika dny zdálo jako úplný nesmysl, je nyní pravda. Goblinové jsou opravdu na straně Hordy a Worgeni na straně Aliance.

Goblinové (Skřeti,Skřítci) - Horda

 

Původně otroci pralesních trolů na ostrově Kezan, byla rasa Goblinů nucena dolovat rudu kaja'mite vulkanického nitra hory Kajaro.

Trollové využili této silné rudy pro své voodoo rituály, ale to mělo neočekávaný dopad na otroky - Gobliny, kteří byli v neustálém kontaktu s ní. Rituály s rudou kaja'mite, způsobili neočekávanou inteligenci u Goblinů. V utajení tvořili vlastní mocné artefakty a vynálezy a záhy svrhli své utlačovatele a prohlásili ostrov Kezan za svou vlast, vlast goblinů. S jejich vynalézavostí, z dolů, které byly jejich vězení postavili město se systémem chodeb a tunelů.Obrovské komplexy tunelů a chodeb, kterým byl protkán celý ostrov, značí, že tito podivní zelení skřítci jsou opravdu mistry ve svém oboru.
Chamtivost a jejich zručnost z nich udělala mistry obchodu. Pro obchod s různými šlechtici a pány během první války Goblini využívali různé spory.Největší rozkvět zaznamenal Kezan tehdy, když se stalo z ostrova centrum a přístav Goblinských obchodních lodí. Goblinové jsou neutrální i za válek. Zásobují všemožnými vynálezy,zbraněmi aj. jak Alianci tak Hordu.

Nedávno, Goblinové z Kezanu našli nového nepřítele v rámci Aliance. S touto frakcí nejsou obchody už tak ziskové a k tomu ještě Aliance začíná mít s Gobliny spory. Proto je Horda vítá s otevřenou náručí.
 
Worgeni (Vlkodlaci) - Aliance

 

Worgeni jsou rasa divokých vlků-bestií, jen při pomyšlení na jejich jméno běhá obyvatelům Azerothu mráz po zádech. Teorií o vzniku této rasy je hodně, přesto ani jedna se nezdá být správná a proto je jejich původ stále zahalen mnoha tajemstvími. První záznamy se překvapivě objevují v Kalimdoru.Nejnovější důkazy ovšem naznačují, že jejich pravý původ můžeme naleznout u prastaré rasy Nočních elfů, u samotářských druidů. Přesto se čeká na nové důkazy a Azerothský lid mluví o Worgenech stále ve spekulacích a domněnkách.
První krůčky worgenů v Eastern Kingdoms můžeme hledat za třetí války, kdy Arcimág Arugal využil vlky-bestie jako zbraň proti nákaze. Arugalova „zbraň“ se brzy obrátila proti němu, nicméně, prokletí worgenů se šířil mezi lid, kde měnil muže, ženy a děti na bestie toužící po krvi.
Arugala přijalo mnoho worgenů jakosobě rovného, a tak ustoupil do bývalého panského sídla barona Silverlaine, dnes známý jako Shadowfang Keep. Prokletí, se však pánského sídla vůbec nedotklo. Nákaza přetrvávala v zemích Silverpine a rozšířila se i do proslulé země obehnanou obrovskou zdí národu Gilneas,kde nákaza rychle dosáhla stádia pandemie.
Občané Gilneasu se ocitli v pasti, bez naděje na útěk. Stáhli se hlouběji od obydlených oblastí  a tam přežili.Netvor za zdmi stále čeká...
Napětí mezi nenakaženými občany propukne v občanskou válku, která ještě více zničí tuto proslulou zem.
Ale i nakažení lpí na naději, že lék proti Worgenskému prokletí existuje a také existují tací, kteří se bojí vyjít za „zeď“, neboť si myslí že tím by byl život Azerothu ztracen.....

cataclysm.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Chyba..

(Crazzy, 29. 8. 2011 21:33)

Válka, proti krály lichů Arthasovi pokračuje. Většina sil se soustřeďuje na zmrzlý kontinent Northerend....--> Jak může pokračovat válka proti Arthasovi když je mrtvý ? x) A jestli myslíš The Lich Kinga co tam je,tak to je Bolvar Fordragon(ten ohnivý co si sedá na trůn na konci Traileru) a ne Arthas :P

Re: Chyba..

(hhjhh, 2. 7. 2016 18:23)

nie je to arthas